miercuri, 7 decembrie 2016

Lupul - Comunicarea

Lupii folosesc ca metode de comunicare urlatul si marcarea teritoriului prin  zgarieturi sau urinat. Urlatul este unul din cele mai importante mijloace de comunicare intre lupi. Adesea lupii urla impreuna, activitatea fiind inceputa de un membru al haitei, care este urmat rapid de alti lupi. In conditii ideale o haita se aude de la aproximativ 16 km. In timpul urlatului lupul isi schimba tonalitatea vocii de cateva ori, astfel ca multi oameni pot crede ca au de-a face cu mai multi lupi decat sunt in realitate. Urlatul se produce din mai multe motive. Adesea lupul urla inainte de a pleca la vanat, posibil pentru a aduna haita sau dupa o vanatoare incununata de succes. Ei nu urla in timp ce vaneaza pentru a nu atentiona prada asupra prezentei haitei. Un lup poate urla singur atunci cand ii este dificil sa localizeze haita. Lupii pot urla si dupa moartea puilor sau parintilor. Urlatul este si un mod de comunicare intre haite. Lupii urla mai putin intre lunile mai si iulie deoarece sunt ocupati cu cresterea puilor nascuti in acel an. Este posibil ca in aceasta perioada sa se pastreze tacerea tocmai pentru a nu atrage pradatorii precum ursii. In afara de urlat lupii pot produce sunete precum: scancete, marait, latrat si scheunat. Scancitul serveste ca sunet de supunere sau prietenie, astfel ca atunci cand cateii sau lupii vor sa arate ca sunt supusi scancesc. Lupii maraie doar atunci cand vor sa puna pe fuga un alt lup sau cand devin agresivi. Lupii latra destul de rar, atunci cand o fac reprezenta fie un sunet de alarma fie de joaca.
Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutii: aparat cu ultrasunete,aparat cu unde elecromagnetice, gel solubil.










Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu