luni, 19 decembrie 2016

Cinteza


Cinteza prezinta un dimorfism sexual accentuat, masculul avand culoarea caramizie. Gusa, pieptul si partile laterale ale corpului, tartita si restul capului sunt cenusii. Cuibul este construit in mare parte de femela din radacini de plante, scoarta de copac, muschi si paie. Fiind captusit cu pene, el este am plasat la bifurcatia crengilor si este mascat cu licheni si muschi. Primavara, in perioada de imperechere, masculul care este viu colorat atrage atentia femelei asupra sa prin ciripitul sau galagios. Femela atinge maturitatea sexuala dupa aproximativ un an, pe cand masculul abia dupa 5 ani devine apt sexual. Femela depune din aprilie 4-5 oua de culoare verde albastruie cu pete roscate, din care eclozeaza puii in aproximativ doua saptamani. In functie de abundenta hranei, intr-un sezon femela poate sa depuna oua de 2-3 ori. In Romania cinteza este numai partial migratoare, masculii iernand in tara, pe cand femela si tineretul migreaza in Africa de Nord sau Asia de Sud-Vest. In natura citezele salbatice se hranesc cu boabe si seminte din culturile agricole in special cele de mei. De aceea unii agricultori le considera a fi daunatoare.
Cum putem indeparta aceste necuvantatoare de ogoarele noastre!? Iata cateva solutii: aparat cu ultrasunete, solutie solubila, gel solubil.












Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu