miercuri, 23 august 2017

Denga si febra hemoragica tip denga


Boala a fost descrisa pentru prima data in Filipine in 1953, se stie ca apare ln centre urbane din Asia de Sud-Est si este una dintre cauzele spitalizării si a mortalitatii copiilor din Asia tropicala. In zona Caraibelor, ea fost semnalata prima data informa epidemica in Cuba in anul 1981, apoi a crescut numarul cazurilor sporadice din regiune. Se crede ca aceasta forma a bolii este un fenomen imunopatologic datorat infectiei cu mai multe serotipuri.Este posibil ca denga să fi existat si in zona Mediteraneană de unde a disparut prin eradicarea tantarului Aedes aegypti,, care este vector de transmitere.Sunt dovezi ce sugereaza ca denga isi are originea in focare din Asia tropicala de unde s-a raspandit in Africa. La origine serotipurile denga 1 şi 2 au fost gasite in Africa de Vest, denga 2 in Africade Est, Seychelles si La Reunion, denga 3 in Mozambic si denga 4 in Pacific. Se presupune ca transporturile aeriene rapide au introdus denga 1 din Africa si denga 4 din Pacific in zona Caraibelor unde se intalnesc ambele serotipuri. Aedes aegypti este principalul vector pentru toate serotipurile si singurul vector din America si Australia. In toate zonele in care este prezent  Aedes aegypti  acestea raman ca zone de risc potential pentru denga . Aedes albopictus poate fi singurul vector din unele zone rurale din Sud-estulAsiei. Un episod de denga 2 din Seychelles s-a datorat lui  Aedes albopictus, care a invadat Americile, raspandindu-se in 16 state din SUA, in Mexic si patru state dinBrazilia. In Pacificul de Sud-vest,  Aedes aegypti  precum si alti membri ai complexului  Aedes scutellaris, sunt principalii sau singurii vectori. Daca pana recent omul a fost considerat ca singura gazda pentru virusurile denga, recent cercetarile stiintifice au scos la iveala, ciclul de jungla al dengai ce implica maimutele ce traiesc in canopeea padurii si tantarii din grupul  Aedes niveus care se hranesc pe aceste maimute si pe om.Transmisia transovariana a virusului a fost demonstrata pentru  Aedes aegypti si  Aedes albopictus, iar recuperarea virusului din larve de Aedes aegypti recoltate din teren in Birmania sugereaza posibilitatea transmisiei transovariene in natura.

Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutii: aparat cu ultrasunete, aparat cu unde elecromagnetice, gel solubil.



Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu