marți, 25 octombrie 2016

Ursul - Biologia ursului

Marimea ursilor este un subiect mult discutat si controversat. De obicei  marimea se apreciaza in termeni de greutate, care este un parametru dificil de analizat din cauza variatiilor individuale in inaltime, grosime a blanii, statura fizica, pozitia observatorului si nivelul de stress. Datele de biometrie variaza, deoarece esantionul analizat este diferit de la o zona la alta. Diferentele intre greutatea indivizilor din acelasi habitat sunt cauzate de starea de sanatate a individului, varsta, sex, abilitatea de a localiza hrana si de a digera anumite alimente, abilitatea de a surmonta efectul antropizarii habitatului. Pot aparea si fluctuatii sezoniere ale greutatii individului, toamna inainte de intrarea in barlog, ursii avand o greutate mult mai mare decat primavara iesirea din barlog. Estimarea greutatii ursilor determinata in mare parte  la exemplarele vanate dar  si la imobilizarea in vederea efectuarii de cercetari. Studiile au aratat ca in Romania aceste carnivore depind de acesti factori mentionati mai sus, masculii ating circa 320kg iar femelele 120 kg.
Actualemente  datorita defrisarii masive si  a constructiilor urbane tot mai variate si a reduceri hranei acestora apar tot mai des conflicte om-urs. De aceea in loc sa solicitam autoritatilor vanarea lor, ideal ar fi sa folosim  metode de indepartare, care nu pun in pericol siguranta omului, dar nici pe cea a animalelor.
Cum putem indeparta acesti necuvantatori!? Iata cateva solutii: aparat cu ultrasunete, aprat cu unde elecromagnetice, gel solubil.










Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu