luni, 31 octombrie 2016

Limacsi


Atacul limaxilor la culturile de dovleac se poate observa pe toata suprafata plantei, dar cele mai evidente urme pot fi pe frunze. Se observa lipsa unor bucatii de tetut de pe marginea si mijlocul frunzei. Identificarea ulterioara este mai dificila deoarece exista diferite specii de daunatori care actioneaza in acest fel, cum sunt de exemplu carabusii. Deoarece acest daunator actioneaza de cele mai multe ori noaptea se pot observa doar consecintele atacului pe frunze sau pe partea inferioara a frunzelor. Specialistii ne recomanda de cele mai multe ori sa folosim ingrasamant chimic sub forma de praf sau granule sau utilizarea  moluscidelor.
Care sunt cele mai bune solutii ? Iata cateva dintre ele: insecticide, praf solubil.









Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

vineri, 28 octombrie 2016

Familia Fringillidae

Familia Fringillidae reprezinta una din cele mai bogate familii de pasari cantatoare. Au ciocul gros, in forma de con si sunt raspandite in numeroase regiuni geografice ale globului. Din aceasta familie face parte o specie care este intalnita frecvent in Europa. Se numeste caldarasul-mare, fiind denumit stiintific Pyrrhula p. pyrrhula. Caldarasul mare este vioi mai ales pe crengile copacilor, pe sol miscarile lui in timp ce topaie par mai putin sigure. Se hransec cu muguri de arbori si arbusti, si seminte ale diferitelor specii de plante. Din cauza modului de hranire este considerat a fi daunator pentru diferite specii de plante.
Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutii: aparat cu ultrasunete, solutie solubila, gel solubil.












Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online



joi, 27 octombrie 2016

Vipera comuna

Denumita stiintific Vipera berus este cea mai intalnita specie de vipere de la noi din tara, mai ales  in zonele montane cat si in cele de deal. Vipera comuna este un sarpe veninos. Cu toate aceste realitatea despre vipera este ca este un sarpe care musca doar daca este provocat si ca ultima varianta de aparare. In general prefera sa fuga si sa se ascunda atunci cand simte prezenta omului. Poate si din acest motiv sunt si destul de greu de vazut. Culoarea viperei comune difera mult in functie de mediul in care traieste si chiar de la un exemplar la altul. In zonele montane culoare generala este de la gri inchis si pana la brun cu pete negre pe spate iar pe burta de culoare galbena. In zonele de deal culoarea generala este bruna-rosiatica cu pete inchise pe spate. Este foarte des intalnita si forma melanica care are o coloratie neagra aproape complet. Pe cap in zona maxilarului putem vedea o linie alba. Ochii viperelor sunt de culoare rosie, asemanatori felinelor. Vipera comuna este un sarpe de talie mijlocie spre mica. Corpul ajunge la o lungime de maxim 70cm si are o structura robusta.  Viperele prefera versantii cu mult soare, de obicei cei cu pozitionare sudica unde stau si lenevesc foarte mult la soare. Hrana este constituita in general de mamifere mici si insecte pe care le vaneaza cu ajutorul veninului. Viperele sunt animale vivipare, nasc pui vii. Desi este protejata de lege, aceasta specie este foarte periculoasa, si de aceea e recomandabil sa folosim masuri de protectie pentru a o tine la distanta.
Cum combatem acesti daunatori!? Iata cateva modalitati de combatere: aparate cu ultrasunete, praf solubil,   










Faradaunatori .ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

miercuri, 26 octombrie 2016

Ursul brun -Arealul speciei si efectivele

Ursul brun se intalneste cu anumite subspecii in Europa, America de Nord si Asia, fiind specia cu arealul cel mai extins dintre Ursidae. Ursul brun a populat intreaga Europa, insa in ultimele secole a disparut din majoritatea regiunilor, cauzele principale ale disparitiei ursului brun sunt  cresterea numerica a populatiei umane, reducerea habitatelor, dezvoltarea excesiva a agriculturii si nu in ultimul rand vanatoarea. Astazi, efectivele europene se ridica la circa 14000 de exemplare, exceptand Rusia, avand habitatele pe o suprafata de peste 800000 km2. La noi in Romania efectivele de urs brun se ridica la circa 5600 exemplare, reprezentand 40% din efectivele europene.  Actualemente  apar tot mai des conflicte om-urs, ursii gunoieri, conflicte cu ciobanii, agricultorii, apicultorii etc.  De aceea in loc sa solicitam autoritatilor vanarea lor, ideal ar fii sa folosim  metode de indepartare, care nu pun in pericol, siguranta omului, dar nici pe cea a animalelor.
Cum putem indeparta acesti necuvantatori!? Iata cateva solutii: aparat cuultrasunete, aprat cu unde elecromagnetice, gel solubil.










Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.




marți, 25 octombrie 2016

Ursul - Biologia ursului

Marimea ursilor este un subiect mult discutat si controversat. De obicei  marimea se apreciaza in termeni de greutate, care este un parametru dificil de analizat din cauza variatiilor individuale in inaltime, grosime a blanii, statura fizica, pozitia observatorului si nivelul de stress. Datele de biometrie variaza, deoarece esantionul analizat este diferit de la o zona la alta. Diferentele intre greutatea indivizilor din acelasi habitat sunt cauzate de starea de sanatate a individului, varsta, sex, abilitatea de a localiza hrana si de a digera anumite alimente, abilitatea de a surmonta efectul antropizarii habitatului. Pot aparea si fluctuatii sezoniere ale greutatii individului, toamna inainte de intrarea in barlog, ursii avand o greutate mult mai mare decat primavara iesirea din barlog. Estimarea greutatii ursilor determinata in mare parte  la exemplarele vanate dar  si la imobilizarea in vederea efectuarii de cercetari. Studiile au aratat ca in Romania aceste carnivore depind de acesti factori mentionati mai sus, masculii ating circa 320kg iar femelele 120 kg.
Actualemente  datorita defrisarii masive si  a constructiilor urbane tot mai variate si a reduceri hranei acestora apar tot mai des conflicte om-urs. De aceea in loc sa solicitam autoritatilor vanarea lor, ideal ar fi sa folosim  metode de indepartare, care nu pun in pericol siguranta omului, dar nici pe cea a animalelor.
Cum putem indeparta acesti necuvantatori!? Iata cateva solutii: aparat cu ultrasunete, aprat cu unde elecromagnetice, gel solubil.










Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.


luni, 24 octombrie 2016

Papilio Machaon-Fluturele coada de randunica

Acest fluture este foarte frumos colorat, este intalnit in mlastinile si luncile din Asia, Europa, dar si in regiuni din Canada si SUA, poate fi observant si in munti la altitudini de peste 2000 m. Deschiderea aripilor este de aproximativ 9 cm, din acest motiv in Europa este considerat unul dintre cei mai mari fluturi. Au capul mic care este prevazut cu doi ochi proeminenti, de culoare neagra si antere subtiri si lungi, cu terminatii ingrosate si negre ca niste butoane. De aemenea picioarele sunt mici, iar aripile posterioare au cate o extensie de circa 1 cm. Aripile anterioare au forma triunghiulara, cu muchiile rotunjite, prevazute cu un rand de pete galbene in forma de semiluna pe marginea exterioara si cu  diferite celule galbene, tivite cu negru, pe zona centrala. Acesti fluturi nu au o viata lunga, masculii dupa imperechere, nu se mai hranesc si mor de foame, iar femelele au aceeasi soarta, insa dupa ce depun  ouale. Dupa imperechere, femelele depun niste oua mici in numar mare pe frunzele plantelor umbelifere cum este  morcovul, anasonul si altele. Omida este adaptata cu glande ce elimina o secretie urat mirositoare, care tine la distanta  pradatorii, aceasta glanda mai indeplineste si rolul de organ excretor care elimina anumite substante toxice din plantele cu care se hraneste. La sfarsitul dezvoltari, larva isi construieste o crisalida maronie-vernil-deschisa, pe care o lipeste cu grup de fire matasoase care se aseamana o curea pe tulpina plantei. Este considerat a fi daunator deoarece se hraneste cu frunzele plantelor gazda mai ales in stadiu de larva.
Cum combatem acesti daunatori!? Iata cateva modalitati de combatere: insecticidespray.

p4103
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

vineri, 21 octombrie 2016

Sarpele orb patat


Este un miriapod care traieste de obicei, in soluri bogate in humus, hranindu-se cu substante organice aflate in descompunere, insa roade si semintele aflate in stare de germinatie si radacinile. Atacul este evident in primaverile secetoase, in terenurile cu continut redus de apa. Acest daunator roade de la exterior semintele aflate in curs de germinare, embrionul acestora, radiciculele si tulpinita plantelor  tinere. Adultii au corpul cilindric de circa 16 mm lungime de culoare alb- cenusiu-galbui cu luciu. Ierneaza in forma de adult ascuns in sol, inmultirea se face prin depunerea de oua care se dezvolta timp de o luna.
Cum combatem acesti daunatori!? Iata cateva modalitati de combatere: aparate cu ultrasunete, insecticide.











Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.



joi, 20 octombrie 2016

Limaxul cenusiu

Daunatorul este raspandit pe intreg globul, la noi in tara este intalnit in toate regiunile, de la cele de ses la cele montane. Produce pagube mari in anii ploiosi. Adultii ating circa 60 mm lungime, cu corpul alungit si ingustat posterior, de culoare galben deschis pana la brun, prevazut uneori cu dungi sau macule inchise la culoare. Este un daunator polifag ce ataca peste 140 de specii de plante cultivate sau spontane. Cele mai multe pagube le produce la varza, salata, conopida, castravetii sau tomate. Atacul se manifesta in vetre, atat pe organele subterane, cat si pe frunzele plantelor tinere. Adultii si larvele rod frunzele in intregime, ramanad decat nervurile. La culturile de morcov, acestia rod cavitati profunde favorizand instalarea unor ciuperci sau bacterii saprofite ce determina putrezirea acestora. Dupa atac apare un mucus alb-laptos care in contact cu aerul devine pergamentos.
Cum combatem acesti daunator!? Iata cateva modalitati de combatere: aparate cu ultrasunete, praf solubil.
1
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 19 octombrie 2016

Vrabia de casa

Denumita stiintific Passer domesticus domesticus, este o pasare prezenta pe tot teritoriul tarii noastre, intalnita mai ales pe langa asezarile umane, atat in zona rurala cat si cea urbana. Specia prezinta un dimorfism sexual accentuat adica exista diferente de aspect intre masculii si femele astfel femelele au penajul cafeniu cu tenta fumurie ceva mai deschis pe burta unde este albicios fumuriu si mai inchis pe spate, iar pe partea dorsala si aripi prezinta benzi de culoare neagra, deasupra ochilor o banda de culoare galben deschis si pe prima treime de la baza aripilor au trasata o banda asezata oblic de culoare alb. In schimb masculii de vrabie de casa au penele de culoare caramiziu inchis cu niste pete de culoare neagra pe aripi si pe coada deasemenea la fel si pe baza ciocului pe barbie dar si pe gat, avand pe  aripi cate o pata de culoare alba. Indivizii ating o lungime de circa 17 cm, femelele fiind ceva mai mici decat masculii. Ouale sunt de culoare alb–fumuriu, presarate cu punctisoare multicolore de culori diferite si avand dimensiuni de circa 22 de milimetri lungime. Traieste atat in stoluri cat si izolat in perechi .Vrabia este o pasare diurna fiind  activa numai ziua umbland continuu  dupa hrana iar la lasarea serii se adaposteste sub stresini de case sau constructii agricole, in arbori unde isi petrec noaptea. Desi este trecuta la capitolul daunatori totusi vrabia este o pasare folositoare in perioada hranirii puilor deoarece distruge foarte multe insecte si larve. Ceva mai pagubitoare sunt in restul anului cum ar fi primavara cand ciugulesc florile pomilor fructiferi si mugurii de rod ,iar vara se hranesc cu boabele cerealelor in special grau, cu fructe, pastai de mazare, boabe de struguri.
Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutiiaparat cu ultrasunete, solutie solubila, gel solubil.
250001_f
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

marți, 18 octombrie 2016

Rasul- Selectia topografica

 Rasii isi extind teritoriul lor de utilizare pe timp de iarna si il micsoreaza in timpul verii acest lucru este conditionat de abundenta de hrana.  Majoritatea rasilor evita pantele abrupte mai mari de 40%, preferand pante de la moderat spre usoare intre 40-20%. Rasii pot traversa un drum sau o autostrada, acest lucru influenteaza foarte mult comportamentul lor in selectarea teritorului, drumul fiind privit ca o trasatura naturala dominanta, observandu-se ca existenta unei sosele poate influenta deplasarea rasilor in functie de accesibilitatea drumului, volumul traficului si probabil de sexul animalului sau statutul reproductiv. De obicei rasii aleg ca areale, teritoriile  cu densitati scazute ale drumurilor. Rasii manifesta selectii variabile pentru atributele topografice, care pot fi relationate cu conditiile de habitat, umane si de zapada. Deobicei rasii folosesc altitudini mai mari decat canidele pe perioada iernii, insa ei pot alege altitudini mai joase pentru domeniul propriu, daca conditiile de habitat sunt nepotrivite. Actualemente restrangerea habitatului natural si reducerea praziilor, acestora, ii obliga sa intre in contact cu asezarile umane, si sa produca pagube financiare prin vanarea animalelor domestice. De aceea este indicat sa luam masuri preventive pentru a tine la distanta aceste carnivore.
Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutiiaparat cu ultrasuneteaprat cu unde elecromagnetice, gel solubil.
rep-20-3
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 14 octombrie 2016

Vrabia de camp

Vrabia de camp este intalnita pe tot teritoriul tarii noastre traind de regula pe langa asezarile umane in zona rurala. Specia nu prezinta dimorfism sexual, nefiind diferente notabile intre masculi si femele, fiind mai mica in dimensiuni decat vrabia de casa, cu o lungime de 15 cm. Ouale au o culoare alb-fumuriu cu tenta maslinie. Specia traieste atat solitar cat si in grup. Este o pasare diurma, ziua isi cauta hrana, iar seara se acunde sub streasina caselor sau arbori. Este considerata a fi o pasare atat daunatoare cat si folositoare. Folositoare deoarece, in timpul perioadei de hranirea a puilor consuma insecte si larve. Pagubitoare se dovedeste a fi mai ales primavara cand ciuguleste florile si mugurii pomilor, dar si boabele plantelor cultivate cum este graul.
Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutiiaparat cu ultrasunete, solutie solubila, gel solubil.
250001_f
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 13 octombrie 2016

Ciocgrosul

Ciocgrosul este o pasare sedentara, foarte raspandita in tara noastra, fiind mai  intalnit in zonele cu  livezile de ciresi in  zona silvostepei si padurilor de stejar sau  fag, avand un  cioc gros de culoarea carnii rosii, de asemenea are ceafa cenusie, gatul este negru iar umerii sunt ciocolatii. Spatele are o culoare  mai deschisa in partea din fata si cafeniu-galbuie catre coada. Coada este neagra avand la baza  o linie alba, atingand aproxumativ 20cm in lungime. Femelele sunt putin mai decolorate decat masculii. Daunatorul se  hraneste in mod obisnuit cu cirese, visine si deseori cu miezul samburilor, a semintelor de floarea-soarelui, cu seminte de copaci( carpen, paltin ), provocand mari pierderi de recolta.
Cum putem indeparta acesti daunator!? Iata cateva solutiiaparat cu ultrasunete, solutie solubila, gel solubil.
250001_f
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 12 octombrie 2016

Melcul de apa dulce

Denumit stiintific Lymnea stagnalis, sau denumit popular melcul turtit, adultii sunt de culoare albicioasa sau bruna, avand cochilii mari de circa 60mm inaltime si 30mm lungime. Este o specie larg raspandita in Europa si Asia. La noi in tara este o specie comuna. Mediul de viata al acestei specii este in lacuri, balti si baltoace. De obicei se hraneste cu plante submerse. Este o specie prolifica inmultindu-se pe tot parcursul verii, astfel incat se pot observa in acelasi timp indivizi de marimi si de varste diferite. In perioadele de vegetatie a orezului se poate observa dezbradacinarea plantelor, care poate atinge proportii alarmante, ducand la compromiterea culturii. Aceste dezbradacinari sunt produse de deplasarea melcilor, care inotand rasturnati pe spate, isi tarasc partea ventrala printre  plante, dislocandu-le.
Cum combatem acesti daunatori!? Iata cateva modalitati de combatere: aparate cu ultrasunete, granule.
rep 46
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 11 octombrie 2016

Rasul Carpatin

Rasul carpatin face parte din grupul felinelor salbatice de marime medie, apartinand genului Lynx. Rasii carpatini traiesc in Europa si Asia, populatia fiind estimata la 55000 de indivizi, din care majoritatea traiesc in Rusia. In afara Rusiei, cea mai mare populatie se gaseste in Romania, numarul indivizilor atingand 2050 de  indivizi. Adultii au statura asemanatoare cu cea a cainelui, atingand 150 cm lungime cu coada relativ scurta. Culoarea perilor este diversa depinzand in functie de specie si de conditiile climatice, variand  intre castaniu si bej sau alb. Greutatea maxima atinge 58 de kg. Este o specie carnivora, intalnindu-se mai ales in padurile din regiunile muntoase, dificil accesibile, bogate in vanatEste considerata a fi o specie daunatoare deoarece consuma si animale domestice, cum ar fi gaini, rate, gaste, curcani, oi.
Cum combatem acesti daunatori!? Iata cateva modalitati de combatere: aparate cu ultrasunete, praf solubil.
uaf-03-32
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

luni, 10 octombrie 2016

Pisica salbatica

Denumita stiintific Felis silvestris L, aceasta seamana foarte mult cu pisica domestica, diferenta este  data de aspectul tarcat si de dimensiunile generale ale corpului mai mari, avand o greutate de pana 10kg si o lungime de 70 cm. Blana este de obicei asemnatoare cu a unei pisici domesticite de  culoare roscata, cu dungi negre sau albastru-gri, putand diferi de la galben deschis la maro cu dungi si pete, parul blanii poate atinge 4cm, fiind  moale şi gros. Specia are o medie de viata de pana la 15 ani, avand  vazul si auzul extrem de dezvoltat.  Mediul ideal de viata este in padurile si locurile stancoase unde se poate ascunde usor, insa poate supravietui si in locurile mlastinoase. Adultii sunt animale solitare si teritoriale, vanat  cu precadere noaptea, insa pot fi active si dimineata devreme, fiind  un mamifer carnivor, hranindu-se in special cu mamifere mici: precum iepurii sau rozatoarele. Adesea ataca si pasarile de curte din  gospodariile izolate sau de la marginea  localitatilor, atunci cand capata obiceiul de a se hrani cu pasari de curte. Desi intruneste aceleasi caracteristici similare cu pisica de casa, pisica salbatica europena nu pot fi domesticita. Datorita faptului ca capata obiceiul de a se hrani cu pasari de curte, intra in categoria animalelor daunatoare si nu este foarte indragita de catre om.
Cum combatem acesti daunatori!? Iata cateva modalitati de combatere: aparate cu ultrasunete, praf solubil.
uaf-03-32
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 7 octombrie 2016

Sturzul viilor

Denumit stiintific Turdus musicus musicus, adultii se prezinta avand o coloratie a corpului cafeniu –verzuie iar cu gusa si pantecele de culoare alba cu pete cafenii verzui asezate longitudinal, atingand o lungime de 21 cm. Este o pasare migratoare, la noi in tara, stationeaza pe perioada verii. Ajunge primavara prin martie si pleaca toamna in noiembrie. In conditiile climatice de la noi din tara are 1 singura generatie pe an, femelele depun cate 6 oua de culoare alba patate cu punctulete mici negre pe care le clocesc. Incubatia dureaza circa 2 saptamani, iar puii sunt hraniti de ambii parinti timp de alte 2 saptamani, dupa care zboara fiind supravegheati de parinti. Este considerata o pasare daunatoare deoarece toamna se hraneste cu boabele de struguri  producand  pagube in podgoriile de vie.
Cum combatem acesti daunatori!? Iata cateva modalitati de combatere: aparate cu ultrasunete, praf solubil,
 04
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

joi, 6 octombrie 2016

Mierla

Masculii de mierla sunt pasari de culoare neagra taciune avand ciocul si pleoapele de culoare galbena iar femele sunt brun-inchis catre negru cu gatul  cenusiu deschis si cu niste pene mai inchise la culoare sub cioc pe gat, indivizii speciei atingand pana la 26 cm. Este o pasare sedentara si se intalneste in tara noastra in paduri incepand din zona stepei si pana la altitudini mai inalte ca zona bradului precum si in zavoaie unde cuibareste. Are 2 serii de pui pe an a cate 6 oua clocite timp de 2 saptamani. Este considerata daunatoare deoarece la venirea toamnei se hraneste cu niscava  fructe si boabe de struguri copti.
Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutiiaparat cu ultrasunete, solutie solubila, gel solubil.
250001_f
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.



miercuri, 5 octombrie 2016

Limaxul de gradina

Denumit stiintific Agriolimax agrestis, daunatorul este prezent la noi  in tara, mai ales in zona silvostepei si padurilor de foioase. Adultii se prezinta de o  culoare galben fumuriu avand niste dungulite scurte si de culoare neagra pe spate, cu o lungime de  75 de milimetri. Datorita conditiilor climatice de la noi, poate avea si 4 generatii de pui mai ales daca vara este calda si umeda. Generatia de primavara se inmulteste prin oua care au fost depuse in sol inca din toamna trecuta, iernand in acest stadiu, fiind depuse la adancimi de 35 de centimetri. Odata cu cresterea temperaturilor incubatia dureaza circa 24 de zile si apoi ies larvele generatiei de primavara. Larvele ies imediat la suprafata, stand ascunse pe timpul zilei sub bulgarii de pamant in locuri racoroase si umede iar odata cu lasarea serii ies pentru a se hranii distrugand frunzele si lujerii fragezi ai plantelor. Acestea distrug plantele deoarece rod limbul frunzelor si petalele florilor lasand neatinse decat nervurile groase astfel incat frunzele capata aspect scheletat. Acest stadiu tine circa 55 zile dupa care apar  adultii. Ciclul intreg de dezvoltare la noua generatie dureaza cam  75 de zile. Femele din generatia de primavara depun ouale in gramezi de cate 60 de oua in sol la adancimi 35 de centimetri. Pe intreaga durata de depunere o singura femela depune circa 450 oua. Generatia de toamna se naste si se dezvolta in august pana in octombrie femelele din generatia de vara depun ouale in pamant la o adancime de 35 de centimetri adancime  in gramezi de cate 60 de oua, eclozand dupa alte 21 zile. Acestea ajung la maturitate in octombrie, transformandu-se in adulti care depun oua, care vor ierna pana in primavara cand ciclul se va relua.  Acest daunator  este polifag, ataca atat speciile de  leguminoase, arbustii, lucerna, trifoi chiar si  plante de ornament din parcuri.
Cum combatem acesti daunatori!? Iata cateva modalitati de combatere: aparate cu ultrasunete, praf  solubil 
rep 46
   Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

marți, 4 octombrie 2016

Gasca de vara

Gasca de vara intalnita si la noi  in toata tara, mai ales  in lungul Dunarii, sau  Delta dar si in vecinatatea lacurilor si raurilor din zona de ses unde isi face veacul. Este o pasare calatoare care vine  in tara noastra la sfarsitul lunii februarie. Adultii  sunt de  culoare cenusiu-fumurie cu benzi de cafenii asezate neregulat. Ciocul este de circa 10 centimetri lungime iar picioarele gastei sunt scurte si invelite intr-o piele solzoasa de culoare rozalie. Ca dimensiuni o gasca adult masoara circa 90 de centimetri lungime, iar aripile ating 55 centimetri lungime. Gastele de vara au o coada  scurta de numai 15 centimetri. Aceasta specie se deosebeste de celelalte specii prin faptul ca are pe partea dinainte a aripelor, atunci cand este privita de deasupra si de dedesubt, o pata mare de culoare fumuriu-arginie care lipseste in totalitate la celelalte specii de gaste. Gasca de vara este o pasare de apa cat si de uscat, este considerata a fi daunatoare deoarece consuma semintele cerealelor din zona unde cuibareste.
Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutiiaparat cu ultrasunete, solutie solubila, gel solubil.
250001_f
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

luni, 3 octombrie 2016

Orbetele


Denumit stiintific Spalax leucodon, este intalnit in Romania, mai ales in Ardeal, Transilvania si Dobrogea. Adultii ating o lungime de 30 cm, avand corpul scurt, cilindric si acoperit cu o blana de culoare albastru- fumuriu. Isi sapa cuibul in pamant la adancimi de 60 cm, unde se inmulteste si de asemenea isi face provizii pentru iarna. Specia se inmulteste in anotimpul vara, femelele nasc de 3 ori, fatand circa 4 pui. Este considerat daunator deoarece se hraneste cu radacinile, bulbii sau rizomii plantelor spontane si cultivate, insa produce pagube mai mari la speciile de plante cultivate cum sunt morcovii, cartofii, ceapa sau usturoiul.
Cum combatem acesti daunatori!? Iata cateva modalitati de combatere: aparate cu ultrasunete, praf solubil,



anti







Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online