miercuri, 2 august 2017

Mustele de carne


Aceste insecte fac parte din familia Calliphoridae, pe glob existand in peste 1200 de specii acestea difera intre ele prin anumite particularitati. Femelele depun ouale direct pe alimentele si preparatele de carne pe care se dezvolta larvele, avand in acest mediu conditii ideale de dezvoltare. Adultii sunt de culoare albastrui sau verzui prevazuti cucu perisori, iar pe abdomen au luciu metalic. Larvele au corpul flexibil acest lucru le permite sa patrunda chiar si in cele mai mici orificii, traind pe carnea aflata in stare de degradare sau pe reziduri de peste. Este suficient ca o bucata de carne de vita, porc sau alt tip, sa fie lasata in aer liber ca sa fie usor observata chiar si de o singura musca de carne. Aceasta va detecta cu usurinta carnea dupa miros si astfel isi va depune la scurt timp ouale in ea. Dupa  3-4 zile ouale eclozeaza si astfel sa apar larvele. Acestea se dezvolta in 5 zile, mustele adulte se hranesc cu sucul carnii aflata  in stare de putrefatie, dar si sucul fructelor putrezite sau nectarul florilor.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray


 Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu