joi, 20 iulie 2017

BOALA LUI AUJESZKY


Rozatoarele reprezinta surse importante de infectie, atat prin urina care contine virus si poate fi eliminata in sursele de apa pe care le folosesc animalele domestice, cat si prin cadavrele lor, care pot fi consumate de carnasiere si porci. Soarecii, care se infecteaza usor, dar sunt mai curand un vector decat o sursa de virus. La bovine de exemplul, boala cand debuteaza prezinta tremuraturi musculare, salivatie spumoasa, afonie, apoi apare pruritul, localizat cel mai frecvent la cap, membrele anterioare, mamela, organele genitale, baza cozii. Animalele se ling sau se scarpina si pe masura ce boala se agraveaza, pruritul devine din ce in ce mai intens, incat se ajunge la automutilare. La unele animale se pot observa accese convulsive, meteorisme. Treptat se instaleaza pareze si paralizii si, dupa 36-48 ore, survine decesul. In unele cazuri, inainte de aparitia pruritului apar fenomene de hiperexcitabilitate, cand animalele pot deveni agresive fata de alte animale. Ca si in cazul altor boli, nu se cunoaste un tratament medicamentos, de aceea boala se previne cu masuri de combatere, cum ar fi carantina, in cazul animalelor bolnave. Ideal ar fi combaterea sistematica a rezervorului natural prin metodele cele mai sigure si moderne  metode de deratizare.

Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutii: aparat cu ultrasunete, aparat cu unde elecromagnetice, raticide, capcane.


Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu