luni, 12 iunie 2017

BOALA LUI AUJESZKY


Este o viroza, sporadico-edemica, ce afecteaza mai multe specii de animale domestice si salbatice, cu evolutie acuta, caracterizata clinic fie prin semne de encefalomielita insotite de prurit intens cu exceptia porcului si deces, fie prin tulburari respiratorii, la suine tineret si animale adulte, cu evolutie benigna. Rozatoarele reprezinta surse importante de infectie, atat prin urina care contine virus, cat si prin cadavrele lor, care pot fi consumate de carnasiere si porci. Starea de purtator de virus la sobolanii cenusii a fost pusa in evidenta intre 100–131 zile. Soarecii, care se infecteaza usor, dar sunt mai curand un vector decat o sursa de virus. Prin emigrare, rozatoarele pot difuza virusul si in alte unitati, generand focare noi de boala. Ca si in cazul altor boli, nu se cunoaste un tratament medicamentos, de aceea boala se previne cu masuri de combatere, cum ar fi carantina, in cazul animalelor bolnave. Ideal ar fi combaterea sistematica a rezervorului natural prin metodele cele mai sigure si moderne metode de deratizare.
Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutii: aparat cu ultrasunete, aparat cu unde elecromagnetice, raticide, capcane.


Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu