miercuri, 19 aprilie 2017

Rabia sau turbarea


Intr-o masura mai mare sau mai mica, sunt receptive la infectia rabica toate animalele cu sange cald. In conditii naturale sunt sensibile la infectia rabica in masura aproape egala toate speciile de mamifere domestice si salbatice, indiferent de varsta, rasa.  Frecventa bolii variaza insa de la o specie la alta, dupa modul de viata si posibilitatile de contaminare existente.  Sursele naturale ale infectiei rabice sunt reprezentate de animalele bolnave si cele infectate, aflate in ultima faza a perioadei de incubatie. La vulpile infectate si bolnave virusul se gaseste in sistemul nervos central si periferic, dar repartitia lui nu este uniforma. Creierul este cel mai bogat în virus, concentratia lui fiind mare in substanta cenusie, cornul lui Ammon, cerebel, scoarta lobilor frontali. Virusul este prezent in saliva la sfarsitul perioadei de incubatie, unde persista in tot cursul bolii.
Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutii: aparat cu ultrasunete, aparat cu unde elecromagnetice, gel solubil.


Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu