miercuri, 23 noiembrie 2016

Sacalul



Este un mamifer carnivor foarte asemanator la aspect cu lupul dar de dimensiuni mai mic iar culoarea este galben rosiatic. Capul seamana mai mult cu al unei vulpi avand botul alungit si ascutit.  Poate fi observat in zona Deltei Dunarii si in sudul tari mai ales in zonele unde au disparut populatiile de lupi. Sacalul este un animal foarte oportunist si foarte adaptabil, depaseste mult lupul la aceste calitati si de aceea cu voia sau fara voia noastra sacalul isi va face loc intre animalele salbatice de la noi. Problema este la fel ca orice animal nou aparut, produce modificari in lantul trofic si poate avea efecte neplacute in evolutia si dezvolatrea altor specii, mai ales pentru cele din Delata Dunarii, care nu sunt adaptate si nu au mecanisme de aparare in fata acestui tip de pradator. Lungimea corpului unui sacal este de aproximativ 1m cu 50cm inaltime la greaban. Greuatatea maxima la care poate ajunge un sacal este de 15kg.  Sacalul este un animal care vaneaza doar pe perioada noptii. De obicei ziua prefera sa stea in linistea vizuinii sale.  Perioada de imperechere este in lunile februarie-martie si dupa o gestatie de 62 zile femela va naste pana la 8 pui care la inceput sunt lipsiti de vedere. Puii sunt intarcati dupa 3 luni si se pot reproduce de la varsta de un an. Tocmai pentru ca este mai activ noaptea, iar  in unele cazuri se poate apropria de asezariile umane unde poate ataca si ucide animale domestice, este considerat a fi daunator de catre om.
Cum putem indeparta acesti daunatoari!? Iata cateva solutii: aparat cuultrasunete, aparat cu unde elecromagnetice, gel solubil.









Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu