Toate animalele cu sange cald, inclusiv pasarile, sunt mai mult sau mai putin receptive la infectia rabica, dar nu toate au posibilitatea sa transmita boala, si deci nu toate cazurile de turbare reprezinta sursa de infectie. Pisicile sunt sensibile la infectie si au un rol important in transmiterea bolii. Ele constituie un deosebit ranilor multiple si profunde pe care le produc si in consecinta a mortalitatii ridicate pe care o produc, comparativ cu muscaturile de la pisica, simptomele apar de regula dupa o perioada de incubatie de 10-15 zile, cu limite intre 10 si 260 zile. Clinic, predomina forma furioasa la peste 90% din cazuri. Animalul devine agresiv, nu recunoaste stapanii, miauna fara intrerupere, cu un mieunat ingrosat dar strident, inca din faza prodromica; prezinta inegalitate pupilara, facies tipic, crispat si puternic incordat. In faza de excitatie, pisicile turbate prezinta crize dramatice, cad, se rostogolesc si miauna strident. In faza terminala apar paralizii progresive, sufocare si deces.
Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutii: aparat cu ultrasunete, aparat cu unde elecromagnetice, gel solubil.
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.