miercuri, 31 august 2016

Liliacul mic cu potcoava

Liliacul mic cu potcoava, denumit stiintific Rhinolophus hipposideros, face parte din familia Rhinolophidae, este o specie raspandita in nordul Africii, Peninsula Arabica, Asia mica şi mijlocie, Europa centrala si sudica, inclusiv in Romania si Republica Moldova. Traieste   in zonele montane la altidudinii maxime de 2000 m, sau in zonele unde exista lacuri sau in aproprierea deserturilor. In Romania  poate fi intalnit in paduri, pasuni si terenuri agricole, zboara in apropierea localitatilor, de-a lungul autostrazilor. De obicei locuiesc in pesteri, mine, poduri de case, beciuri, firide, clopotnite, unde pe timpul iernii hiberneaza. Este o specie ce traieste in colonii de pana la 100 de indivizi, insa in unele cazuri chiar si izolat de colonie. Perioada de imperechere incepe toamna, inainte de a incepe hibernarea. Perioada de gestatie este de 7 luni, femela dand nastere unu singur pui, chiar 2 in cazuri rare, acestia sunt orbi in primele 10 zile, devenind independenti la 7 saptamani. Se hranesc cu diverse insecte pe care le vaneaza noaptea. Desi nu este  daunatoare , specia poate fi extrem de deranjanta pentru oameni, atunci cand isi fac cuiburile  in podurile sau pivnitele caselor,  lasand in urma lor excremente.
Totusi daca va deranjaza prezenta acestor mamifere si le  considerati periculose, va prezentam cateva modalitati de combatere si indepartare : aparat cu ultrasunete, pulbere solubila, spray
500.2 2.jpg
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 30 august 2016

Jderul de piatra - inmultirea speciei

Specia nu este foarte prolifica, dand nastere unei singure generatii pe an, perioada gestatiei durand 9 luni, aceasta se datoreaza  unei intreruperi in evolutia embrionara, femela fatand maxim 7 pui. Puii nascuti sunt foarte vulnerabili depinzand de mama, fiind orbi cu o blana gri - cenusiu. Abia la inceputul celei de a 5-a saptamani vor deschide ochii, iar culoarea blanii se va schimba peste 2 luni, capatand o culoare maronie, iesind pentru prima data din cuib  fiind supravecheati atent de mama. Abia iarna puii vor parasi vizuina si isi vor cauta propriile teritorii. Jderii de piatra isi schimba blana de 2 ori pe an, blana de vara fiind ceva mai dechisa la culoare decat cea de iarna.

s4 2.jpg
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

luni, 29 august 2016

Veverita


Veverita este denumita latineste Sciurus vulgaris fuscoater, specia este raspandita in America, Europa, Asia, Africa traind in padurii. Este o specie solitara , omivora existand  circa  300 de rase de veverite, impartite in sapte mari familii. Fiind o specie  solitara , masculii si femele stau impreuna doar timpul imperecherii. Femela fata de 2 ori pe an avand o  gestatie de 6 saptamani. La inceputul primaverii femela fata cel putin 4 pui care cantaresc cel mult 50 de grame. Acestia vor depinde de mama timp de zece saptamani dupa care devin independenti, ating maturitatea sexuala la varsta de un an. Desi sunt  indragite de oameni, veveritele, sunt daunatoare mai ales cand se aproprie de gospodari, stricand izolatia caselor, reteaua de conducte, chiar si mai rau isi pot face vizuini in podul caselor permitand accesul altor daunatori precum lilieci, insecte. Chiar si mirosul urinei de veverita poate fi deranjant, deoarece este un miros intepator.

Cum putem indeparta aceste mici daunatoare indragite!? Iata cateva metode de indepartare:Aparate cu ultrasunete ,pulbere solubila praf solubil.
Faradaunatori .ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

vineri, 26 august 2016

Carabusul de mai

Carabusul de mai, este intalnit in toata Europa, la noi in tara specia este foarte raspandita in zonele cu antestepa, la marginea padurilor de stejar sau fag. Specia nu este foarte prolifica avand o generatie odata la 4 ani, iernand  in sol in forma larvara sau adulta. Adultii ies din hibernare la inceputul lunii mai,fiind activi la lasarea serii timp de 30 minute, in timpul zilei se adapostesc in frunzisul pomilor carora le consuma frunzele. Femelele depun ouale pe sol la 20cm adancime in grupuri de cate 40, depunand un total 120 oua. Larvele apar dupa o perioada de 6 saptamani hranindu-se cu radacini fine, ramanand in stare larvara timp de 3 ani in functie de conditiile climatice existente si de hrana. Ajunse in cel de-al 3 an de dezvoltare se transforma in pupe in interiorul unei casute larvare. Stadiul de pupa durand 4 saptanani, adultii aparuti vor ierna in casutele pupale pana in primavara anului urmator. Este un daunator de tip polifag, pagubele fiind produse atat de larve cat si de adulti; adultii provocand pagubele frunzelor, florilor si fructelor atat in cazul pomilor fructiferi dar si legumelor fructifere. In schimb larvele produc pagube plantelor de orice tip, radacinile fiind complet distruse, incat plantele se vor usca.
Cum putem combate acest daunator!! Iata cateva metode de combatere: aparat cu ultrasunete, insecticide.
2Q==.jpg
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 25 august 2016

Paduchii lanosi din familia Pseudococcidae

Specie raspandita in aproape toate continentele exceptand zonele de tunda, zona
arctica antarctica, desert, existand cel mult 1000 specii. Acestia pot ataca si plante
ornamentale de camera, sau citricele. Femela depune sute de oua in timpul verii
pe planta gazda, acoperindu-le cu panza lipicioasa, acesti paduchi pot fi vivipari.
Nimfele eclozeaza dupa o perioada de incubatie de 10 zile raspandindu-se pe toata
suprafata plantei, apoi incep sa se hraneasca. Acestea se raspandesc peste tot pe
suprafaţa plantei, din care incep sa suga. Specia este foarte prolifica dand nastere la
cel putin 8 generatii pe an. Este un daunator ce slabeste planta. Atacul asupra
plantelor poate fi observat atunci cand apar panze albe si fine atat pe lastari,
trunchiuri chiar si tulpini, partea inferioara. Acesti paduchi sug seva plantelor, iar
frunzele incep sa ingalbeneasca. Datorita faptului ca acesti daunatori elimina
excrementele pe planta, pot aparea specii de ciuperci si furnici.
Cum putem combate acesti daunatori?
Iata cateva metode de combatere!:insecticide, spray, aparat cu ultrasunete

000063_far.jpg
Faradaunatori . ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in
comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e
usor sa cumpere online

miercuri, 24 august 2016

Paduchele din San Jose

Specie denumita  stiintific quadraspidiotus perniciosus, isi are origiunea din China, raspandindu-se ulterior in toate zonele cu plantatii de pomi fructiferi, este coinsiderat daunator de carantina. Daunator  de tip polifag, atacand peste 200 specii de arbori, arbusti si plante ierboase; prefera speciile lemnoase; s-au  semnalat insa si  atacuri  pe capsuni. Ataca partile lemnoase, frunzele, chiar si fructele. Se fixeaza cu ajutorul rostrului in tesuturi si sugand  continutul celular. In tara noastra, s-a adaptat la conditiile climatice poate avea cel mult 2 generatii pe an, iernand in forma larvara atat pe  tulpini si ramuri ale  pomilor. Dupa ce au un ciclu de hranire, la inceputul lunii aprilie, larvele naparlesc, trecand stadiul de varsta a 2-a, acum fiind diferentiate pe sexe. Spre sfarsitul lunii devin adulti, care se imperecheaza; apoi  in  iunie femela  depune larve, esalonat timp de 6-7 saptamani. Larvele avand o mobilitate mare, se raspandesc a pe diferitele organe ale pomului. Apoi odata fixate incep sa consume serva plantelor, care devenind  adulte dupa circa o luna, procesul de imultire se reia. Este un daunator tipic pentru  pomi fructiferi, putem observa invazia prin  urmatoarele semne: ramurile au pete de culoare de rosu –visiniu. Zonele atacate de larve se coloreaza in rosu din cauza subtantei injectate de acestia in lemn. Speciile atacate puternic incep sa se usuce, iar in functie de varsta pomului afectat, uscarea poate dura intre 3 si 5 ani. 
 Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva metode de combatere :spray, insecticide
000060_f
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor cae usor sa cumpere online.

marți, 23 august 2016

Nevastuica

Denumita latineste, Mustela Nivalis, face parte din familia Mustelidae, impreuna jderul, bursucul, dihorul, vidra sau nurca, fiind mult mai mica ca decat acestea. Nevastuica este raspandita in Europa, gasindu-se  in aproape toate formele de relief. De obicei nu o vedem in spatii deschise insa exemplarele care traiesc la campie le putem observa  pe malurile apelor, in apropierea unor denivelari, cu pietre sau structuri artificiale parasite. Mai pot fi intalnite si in orase sau sate unde nu sunt foarte iubite, deoarece  pagube in randul animalelor de curte.

Este un daunator foarte agresiv reusind  sa vaneze prazi mult mai mari decat el, spre  exemplu iepuri, este mai activ pe timpul nopti decat in timpul zilei. Specia se reproduce pe tot parcursul anului femelele fatand pana la 8 pui dupa o perioada de gestatie de 9 saptamani, pui vor devein independenti la varsta de 3 luni.
Cum ne protejam curtea de acesti daunatori?









 Faradaunatori .ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online








sâmbătă, 20 august 2016

Gandacul orezului

Specie sinantropa ,  este raspandita in aproape toata planeta, se gaseste in  depozite, camari si dulapuri de provizii. O femela depune zilnic maxim 10 oua  la o temperatura optima de  26° C, intr-un loc de clocire potrivit, precum  faina. Dezvoltarea larvelor dureaza cel mult 25 de zile. Gandacul orezului este un daunator de provizi si igiena, Atat gandacii adulti cat si larvele se hranesc cu produse precum nuci, fulgi de ovaz. In caz de raspandire in masa, ei schimba secretii intre ei, provocand o infestare cu ciuperci. Specia este vulnerabila la frig.
Ce este de facut in cazul unei invazi!? 
MaxForce
Faradaunatori . ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 16 august 2016

Imperecherea la melci

Melcii sunt o  specie hermafrodita, adica detin ambele perechi de organe sexuale; cu toate acestea melcii pot produce oua fertile doar prin imperechere. Imperecherea are loc primavara tarziu sau la inceputul verii.
Melcii depun ouale in gropi sapate cu adancimi de aproxumativ 9 centimetri, solul ideal pentru depunere este faramicios si umed. Ouale  sunt in forma sferica translucida de culoare alba fiind depuse in gramezi de 130 avand maxim 70 oua per gramada.
Timpul de clocire depinde de conditiile in care se afla solul, unele specii de melci eclozeza la 4 saptamani.
Iata o metoda de combatere a melcilor:












Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

luni, 15 august 2016

Paduchii de frunze


 Este o specie care se inscrie in  grupa paduchilor de plante, impartindu-se in numeroase familii. Este un daunator pentru plante deoarece extrage din ele substantele nutritive. In locurile intepaturilor apar necroze tisulare ale tesutului astfel frunzele se ruleaza spre interior. In plus paduchii de frunze transmit virusi la plantele gazda si favorizeaza prin excrementele lor lipicioase aparitia ciupercilor.
Cum putem scapa de ei? Va prezentam cateva produse: Perfect Plant - Spray protectie totala, Perfect Plant – Insecticide, Super Plant - Insecticid pentru plante














Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.


vineri, 12 august 2016

Albinele din familia Megachile. Sp

Albinele din familia Megachile. Sp
Albinele din aceasta familie sunt insecte solitare, adica nu traiesc intr-un grup social. Ele isi construiesc cuibul in scorburi, crapaturi din ziduri, unde construiesc celule pentru oua si care sunt invelite in bucati de frunze. In fiecare din aceste celule femela depune cate un ou si insereaza resurse indestulatoare de polen, apoi le sigileaza cu o alta bucata de frunza.
Larvele eclozate se hranesc cu provizii de polen, iar la un anumit interval de la eclozare se infasoara intr-un cocon si ierneaza in stadiu de pupa. La inceputul anului urmator eclozeaza albinele tinere .Fiind un daunator raspandit  pe tot globul, se gasesc mai ales in gradini, fapt ce afecteaza sanatatea plantelor leguminoase atunci cand frunzele sunt rupte de mai multe ori iar plantele devin slabite din punct de vedere fiziologic!
Cum putem scapa de acesti daunatori? Iata cateva modalitati: insecticid, capcane.





 Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 10 august 2016

Mortalitatea rozatoarelor

                     Mortalitatea rozatoarelor

Cauzele primare ale mortalitatii populatiilor de rozatoare pot fi :Bolile si consumul de substante toxice atunci cand intervine omul.
Pradatorii naturali( cainii, pisicile, pasarile rapitoare) produc debilitate grava sobolanilor si soarecilor, dar mortalitate mai putin frecventa.
Ca afectiuni patologice ce afecteaza populatia de rozatoare amintim: pesta, leptospiroza, pneumonie. In general infectiile apar la indivizii mai in varsta. Unele tipuri de Salmonella pot cauza epizotii grave printre populatiile de rozatoare, insa efectul este de scurta durata si populatiile isi revin imediat.
Cum putem scapa de rozatoare? Va prezentam cateva modalitati: momeala raticida, momeala sub forma de boabe cerealiere.

Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Melcii

Melcii sunt o  clasa foarte bogata de  animale si sunt reprezentati ai molustelor. Pe toata planeta exista pe purin 43000 de specii ce traiesc atat pe uscat cat si in apa. Exista peste 43.000 de specii ce traiesc atat pe uscat cat si in apa.  Majoritatea speciilor tereste sunt fitofage si sunt respunzatoare pentru pagubele produse in gradini si sere. Cele mai cunoscute specii sunt: Arion Lusitanus, Arion rufus, Arion Hortensis, Limax maximus, Derocesas reticulatum.
Pentru combaterea melcilor avem nevoie de:
Granule anti melci (1 000 ml) - REP 46- produsul este natural si nu are efecte daunatoare, doar indeparteaza substanta lipiciasa lasata de melci creand astfel o bariera ce inpiedica melcii sa patrunda in zonele cu probleme
Faradaunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.